Voileipäkakku
Lihatäytteinen voileipäkakku syntymäpäiville.
15hlö
Graham paahtoleipää 2 siivua/hlö
Kostutukseen maito ja leivän pintaan mausteeksi valkosipuli-yrttisuola
Täyte:
Savukinkku 400g
Pepperonimakkara 100g
Paprika 2kpl (punainen ja vihreä)
Punasipuli 1kpl
Feta yrttiöljyssä 1prk
Juustoraaste(mozzarella) 100g
Paprikamajoneesi 1prk
suola ja mustapippuri
Kuorrute:
200g yrttituorejuusto
300g maustamaton tuorejuusto
4dl kermaa(vaahdotettuna)
Timajami
Suola
Mustapippuri
Valkosipulimauste
Koristeluun:
Meetwursti ja pepperoni ruusukkeet
Tuore basilika ja persilja
Kirsikkatomaattia
Murskattua rosepippuria
Kakku on suositeltavaa täyttää viimeistään edellisenä päivänä ja kuorrutus sekä koristelu noutopäivänä
Talvipäivän tortut
Taikina on valmis myllynparas torttutaikina.
Täytteenä käytin pepperonimakkaraa, vuohenjuustoa, juustoraastetta, aurinkokuivattua tomaattia, persiljaa ja pestoa. Siivekkeet taitellaan perinteiseen tyyliin ja paistetaan kuten joulutortut konsanaan.
Tortuista on helppo tehdä kasvistäytteisiä tai muuten omaan makuun sopivia tarjottavia.
Vain mielikuvitus on rajana.
Syksyiset mini-kurpitsat
Nämä söpöt pienet kurpitsat sopivat mainiosti voileipäkakkujen ja muiden suolaisten koristeluun.
Tarvitset vain:
kuorittuja klementiinejä
herneenversoa
oranssi elintarvikeväri ja vesi
Herneenverso toimii kurpitsan vartena ja elintarvikevärillä saa klementiinin pintaan kivan kurpitsamaisen efektin.
Nämä söpöt pienet kurpitsat sopivat mainiosti voileipäkakkujen ja muiden suolaisten koristeluun.
Tarvitset vain:
kuorittuja klementiinejä
herneenversoa
oranssi elintarvikeväri ja vesi
Herneenverso toimii kurpitsan vartena ja elintarvikevärillä saa klementiinin pintaan kivan kurpitsamaisen efektin.
Lohivoileipäkakku
n.20hlö
Täyte on tehty käsi ja maku tuntumalla, joten määrät saattavat olla hieman epätarkat.
Vaalea vehnäpaahto 1,5kpl/hlö
Kostutus:limellä ja suolalla maustettu vesi
Täyte:
n.700g lämminsavulohi
200g kylmäsavulohi
1 iso punasipuli
1 kurkku
0,5/ tuubi mätitahna
2 Viola tuorejuusto(1 naturel 1 lohi)
1 smetana/mascarpone
0,5prk turkkilainen jogurtti
2 lime(mehu ja raastettu kuori)
tuore tilli
suola
sitruunapippuri
kuorrutus:
2dl kerma(vaadotettu
3kpl 200g Viola tuorejuusto(ruohosipuli)
suola
Koristeluun käytin kylmäsavulohta, kurkkua yrttejä. Punasipulista tein ensimmäistä kertaa kukka koristeen, joka olikin hauska uusi kokeilu :)
Italialainen voileipäkakku
n.20hlö
Moniviljapaahtoleipä 1,5kpl/hlö
Täyte on tehty käsi ja maku tuntumalla, joten määrät saattavat olla hieman epätarkat.
Täyte:
kostutus maito
vihreä pesto pintaan ennen täytettä
3 paprika
1pkt Saarioisten Pepperonimakkara siivu
3pss (n.600g) Savupalvikinkku( suikale)
n.100g Chorizo leikkele
4 tomaatti(kuutioituna)
1 Punasipuli
100g musta oliivi
3kpl Mozzarella pala
3kpl 200g Viola tuorejuusto (2 naturel 1 chili-paprika)
n.200g turkkilainen jogurtti
tuore basilika ja rucola
suola
pippuri
Kuorrutus:
2dl kerma (vaahdotettuna)
3kpl 200g Viola tuorejuusto(ruohosipuli/yrtti)
suola
pippuri
Koristelussa käytin tuoreita yrttejä, hedelmiä ja erillaisia leikkeleitä sekä ylijääneitä täytteen aineksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti