Helppoa Kotiruokaa

Possupata
Possupataa raikkaalla turkkilaisella jogurtilla. Kyseinen resepti on gluteeniton ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopiva. Sopii mainiosti myös maidottomalle kun vaihdat jogurtin maidottomalle sopivaksi. Jos kaipaat lisuketta kaveriksi niin riisi ja muusi toimii v


Possupataa raikkaalla turkkilaisella jogurtilla
Kyseinen resepti on gluteeniton, vähähiilihydraattinen ja maidoton/laktoositon kun vaihdat  turkkilaisen jogurtin ruokavalioon sopivaksi. Onnistuu myös kanasuikaleesta.
Lisukkeeksi padan kanssa sopii mainiosti vanhanajan pottumuusi tai riisi.

400g possunsuikale (tai kanasuikale)
1 paprika
1 kesäkurpitsa
1 pieni sipuli
1 kananliemikuutio
inkiväärijauhe
chilimauste
sipulijauhe
suola
n.2dl vesi 

Paista possunsuikaleet kasarissa. 
Lihojen paistuessa pilko tuoreet kasvikset.
 Lisää lihojen joukkoon kasvikset, murennettu kananliemikuutio ja mausteet. 
Sekoita kevyesti ajan kanssa kaikki sekaisin
Lisää vesi ja sekoita pataa edelleen kevyesti.
Jätä pata hautumaan tämän jälkeen kevyellä lämmöllä kannen alla n.30min. 
Älä keitä 





Maista lopuksi liemen maku ja tarkista että lihat ovat tarpeeksi hautuneet.
Tarjoile sellaisenaan limelohkon ja kylmän turkkilaisen jogurtin kanssa tai muun lisukkeen kera.





Mamman Kanankoivet

Kotiruokaa omasta lapsuudesta. 
Tuolloin äiti osasi keksiä vaikka mitä hauskoja ruokia kun piti venyttää penniä. Kyseinen ruoka tuli maksamaa n. 5,50e ja tästä määrästä riittää hyvin 3-4 hengelle. 

Marinoituja kanankoipia 4kpl
Riisi 3dl
Herne-maissi-paprika/kasviksia 1pss
Suola 
Paprikajauhe
Curry
Vesi

Kaada paistinvuokaan riisi, kasvikset, mausteet sekä vettä niin paljon että se peittää riisin. Lopuksi asettele kanankoivet riisin päälle. Paista uunin keskitasossa n.1-1,5 tuntia 175 astetta riippuen uunista.
Kastikkeeksi sopii mainiosti sitruunainen kylmä jogurttikastike.



Tonnikalakiusaus


Kaikki aineet sekoitetaan voideltuun syvään vuokaa:

Peruna-sipulisekoitus 2pss (pakaste)
Kasvissuikaleet 1pss 250g(pakaste)
Tonnikala öljyssä 2prk
Juustoraaste emmental / mozzarella 100g
Ruokakerma 4dl
Tuore/kuivattu tilli
Sitruunapippuri
suola

Paista uunissa 175 astetta 45min (uunista riippuen)
Itse käytän vanhaa kunnon sähköuunia :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti