maanantai 29. maaliskuuta 2021

Voileipävuoka

 Onko muillakin aina sama ongelma? 
Kakkujen teosta jäävät roippeet ja raaka-aineet


Edellisesssä tarinassa valmistin lihavoileipäkakun, 
josta jäi tällä kertaa enemmän kuin tarpeeksi raaka-aineita.
Tämä johtui siitä, että ostan aina ekstra vaihtoehtoja täytteeseen ja koristeluun sillä viimeiset päätökset minulla tapahtuvat aina kakkua rakentaessa.
Mitään ei siis heitetä hukkaan vaan nämä hyödynnetään viimeistään testikeittiössä. 

Kuvan mukainen voileipävuoka syntyi  näistä raaka-aineista:

Ylijäämä paahtoleivästä ja reunapaloista
Sipulijauhe ja suola

Majoneesi
Voileipäkakun ylijääneestä täytteestä (ohje blogissa)

koristelu:
Persilja
Jääsalaatti
Parmankinkku
Musta oliivi
Kirsikkatomaatti
Fetaa yrttiöljyssä
Punasipuli


Rakenna korkeaan uunivuokaan aloittaen leipäkerroksella.
Kostuta leivät maidolla tai juoksevalla majoneesilla sekä ripottele suola ja sipulijauhe kevyesti pintaan.

Levitä seuraavaksi ylijäänyt täyte leipien päälle 
Toista tämä uudelleen niin kauan kun täyte ja leipä riittää

Viimeiseksi kerrosten päälle rakensin runsaan salaattipedin ylhäällä mainituista raaka-aineista. 
Ennen tarjoilua vuokaa on suositeltavaa pitää tekeytymässä n.6 tuntia.
Tarjoile suoraan vuosta.

Kakun valmistukseen kului n.20min
Oikein mainio vieminen kylään tai omaan iltapalapöytään
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti